Didier is op reis, is net terug of gaat binnenkort weer weg!
Dit was recent, de natuurlijk wat flauwe introductie door een collega van mij aan een nieuwe medewerker.
Van backpacker naar luxe reiziger
Sinds mijn jeugd ben ik gefascineerd door reizen. Urenlang zoeken naar bestemmingen, mogelijkheden en alternatieven is mij dan ook niet vreemd. In de loop der jaren heb ik mijn reisstijl door toenemende kennis betreffende spaarprogramma’s van hotels en luchtvaartmaatschappijen kunnen veranderen van een backpacker naar een wat luxere reiziger, zonder overigens mijn budget extreem te verhogen.

Het beste van beide werelden
Ik ben altijd op zoek naar de ideale mix tussen comfort en authenticiteit. Ik kan genieten van zowel een verblijf in het Waldorf Astoria in Bangkok of Amsterdam als een hutje tussen de sawa’s ergens in Azië, of een teahouse in Nepal. Vliegen doe ik het liefst in business of first class, zonder natuurlijk de daarvoor geldende cash tarieven te betalen. Alles draait hierbij om Miles, Punten en error fares.
Sabbaticals
De afgelopen 25 jaar heb ik in totaal vier keer een sabbatical van minimaal vier maanden kunnen nemen. Hierin heb ik onder andere Zuid-Amerika, Azië, Zuidelijk Afrika en Oceanië bezocht. Naast talloze vakanties en ontelbare korte breaks weet ik dat er nog steeds genoeg te ontdekken valt! Een bezoek aan Antarctica blijft voor mij de ultieme droombestemming.

Reizen met vrienden
Sinds een aantal jaren ben ik onderdeel van de “Vliegwappies”, een vriendengroep die is ontstaan uit een frequent flyer-forum en die zich vooral bezighoudt met vliegen, reizen en lekker eten. Hier ken ik Thomas van, vriend en mede-auteur van deze blog.
Passie voor eten en wijn
Eten… oh ja, eten! Ik heb geen opleiding met een culinaire achtergrond, maar ik heb een bovengemiddelde interesse in eten en wijn. Ik zit privé in diverse eetclubjes, vooral vriendengroepen waarmee ik een aantal keer per jaar uitgebreid tafel. Daarnaast ga ik zowel in Nederland als in het buitenland frequent uit eten, variërend van locale foodcourts tot sterrenrestaurants, en alles wat daar tussen zit. Italië is voor mij het walhalla wat betreft eten en wijn. Minimaal twee keer per jaar ben ik in Bella Italia te vinden, op zoek naar lekker eten en fantastische wijnen.

Volg mijn reizen live
Je kunt mijn reizen live volgen via Polarsteps. Hier deel ik foto’s, verhalen en de avonturen van al mijn reizen, zodat je altijd met me mee kunt reizen, waar ik ook ben.
